Auguszta
-3 °C
2 °C

Mancini a távozás szélén az Internél

MTI
2008.05.27. 21:51

Úgy tűnik, Roberto Mancini vezetőedző távozik az olasz bajnok Internazionale labdarúgócsapatától. "Vége? Többé kevésbé ez a helyzet, de nem erősíthetem meg" - mondta Giorgio De Giorgis, a tréner ügynöke. Mancini képviselője mindezt azután közölte, hogy Massimo Moratti elnök mindössze 25 percet tárgyalt az edzővel kedd délután.

Az olasz sajtó már biztosra veszi a tréner távozását, egyes értesülések szerint már az utódja is megvan a portugál José Mourinho személyében, sőt, Mancinit pedig éppen Mourinho korábbi csapatával, az elbukott Bajnokok Ligája-döntő után Avram Granttől megváló Chelsea-vel hozták hírbe. Igaz, azt, hogy ő jelölt lenne Londonban, az olasz hazugságnak nevezte.

Mancini márciusban - nem sokkal azt követően, hogy 2012 nyaráig meghosszabbította szerződését, illetve hogy csapata a Liverpool ellen kiesett a BL-ből - már kijelentette, idény végén távozik az együttestől, azonban később úgy tűnt, sikerült rávenni a folytatásra. A 43 éves szakember 2004 óta irányítja a gárdát, amely ezalatt 3 bajnoki címet, 2-2 hazai kupagyőzelmet és szuperkupát söpört be, ezzel az 1995-től íródó Moratti-éra nyolc trófeájából hét az ő nevéhez köthető.