Lehel
17 °C
27 °C

Aragonesről nevezhetik el az Atlético Madrid új stadionját

2008.07.02. 12:36

Elképzelhető, hogy a spanyol válogatottat vasárnap Európa-bajnoki címre vezető Luis Aragonésről nevezik el az Atlético Madrid új stadionját.

A Marca által felvetett ötlet arra a San Blas kerületbeli létesítményre vonatkozik, amelyet 2010-ben vesz birtokba a klub, és amely jelenleg csak egy 20 ezer férőhelyes atlétikai stadion. Az Estadio de Madridként és Estadio de la Peinetaként is ismert létesítmény a főváros sikeres pályázata esetén a 2016-os olimpia fő helyszíne lenne, a játékokat követően pedig - a futópálya megszüntetésével - az Atlético egy 73 ezer férőhelyes labdarúgó-stadiont kapna 160 millió euróért.

Az egyesület mostani otthonát, a Vicente Celderónról elnevezett arénát hamarosan lerombolják, a helyén egy 31 ezer négyzetméteres - a klub nevét viselő - park épül.

A 70 éves Aragonés erősen kötődik a Manzanares-parti klubhoz: játékosként 1964 és 1974 között három bajnoki és két kupaelsőséget szerzett az Atléticóval, míg edzőként négyszer állt alkalmazásban, ezalatt a csapat egyszer nyerte meg a Primera Divisiónt és háromszor a Copa del Reyt.