Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Az UEFA lesújtó véleménnyel van a debreceni stadionról

2008.07.31. 21:34

Éles kritikával illette az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellenőre a Debrecen stadionját, amelyben 20 órakor kezdődik a hajdúsági együttes visszavágó mérkőzése a kazah Sahtar Karagandi ellen az UEFA Kupa első selejtezőkörében. A pályabejárás után a debreceniek hivatalos honlapja szerint az UEFA képviselői bírálták a sajtóhelyet, melyet rendkívül szűkösnek találtak és kifogásolták, hogy a média képviselői a tartóoszlopoktól nem látják jól a játékteret.

Hiányolták az eredményjelzőt, az elhelyezett tartalék mobilkijelző nem felel meg az UEFA előírásainak. A legnagyobb gondnak azt tartották az illetékesek, hogy a kapu mögötti szektorokban, ahonnan a B-közép biztatja a csapatot, nincs elég ülőhely. Ezért először nem is járultak hozzá annak megnyitásához, később azonban a magyar klub engedélyt kapott arra, hogy ide is beengedjen nézőket, több jegyet azonban a kora esti pénztárnyitáskor erre a részre már nem lehet eladni.

Bírálta az UEFA ellenőre a közlekedő utak állapotát is: a járdák töredezettek, felrepedeztek. A törmelékeket a mérkőzés kezdetéig el kell távolítani.