Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Eltiltják az utazástól a Napoli ultráit

2008.09.01. 12:19

A súlyos szankció lehetősége azután merült fel, hogy az SSC Napoli mintegy 1500 fanatikusa vasárnap, az AS Roma elleni bajnoki mérkőzésre tartva összecsapott a rendőrökkel, miután gyakorlatilag elfoglalta azt a vonatot, amellyel a fővárosba tartott.

Az ultrák számos tagja nem rendelkezett jeggyel, és a helyszínre érkező rendőrökkel, majd vasúti dolgozókkal is összeverekedtek, akik közül néhányan könnyebb sérüléseket szenvedtek. A vonat végül három órás késéssel megérkezett Rómába, ahol a beszámolók szerint a vendégdrukkerek még összetűzésbe kerültek a hatósággal.

A belügyminisztérium teljes utazási tilalmat akar, a nápolyi szurkolók ugyanis visszaesőnek számítanak, botrányos viselkedésük miatt az előző szezonban sem lehettek jelen csapatuk több idegenbeli találkozóján. Az olasz vasúttársaság, a Trenitalia közölte: mivel a vasárnapi incidens félmillió eurós kárt okozott, a jövőben nem engedi a szerelvényeire a szervezett ultracsoportokat. A Roma-Napoli találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!