Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tagadja a csalást a ghánai edző

2008.09.01. 18:51 Módosítva: 2008-09-01 18:52:28

Német lapértesülés szerint ő állt a hátterében a 2006-os labdarúgó-világbajnokság bundagyanús nyolcaddöntőjének.

Declan Hill kanadai író azt nyilatkozta a Der Spiegel című magazinnak, hogy az akkoriban hazájának U17-es csapatát vezető tréner kapcsolatai révén eladta a nagyválogatott Brazília ellen 3-0-ra elvesztett mérkőzését az ázsiai fogadómaffiának. Hill kifejtette, hogy az ottani alvilág vezetői legalább kétgólos ghánai vereségre tettek fel nagy összegeket. "Hazugság az egész, életemben nem voltam még Bangkokban" - jelentette ki Damba, aki jogi lépéseket helyezett kilátásba a lap ellen.

Az ázsiai fogadási csalásokat feltáró, Biztos győzelmek című könyvében a szerző összesen négy gyanús vb-meccset említ. A brazil-ghánai mellett állítólag az olasz-ghánai (2-0), az angol-ecuadori (1-0) és az olasz-ukrán (3-0) derbit manipulálták a kétgólos különbségre fogadó "keresztapák" kedvéért. A négyből csak egy - az angol-ecuadori - nem a várt eredményt hozta. Időközben maga Hill is elhatárolódott a Spiegel-interjútól: "Sosem állítottam, hogy csalás történt volna a vb- vagy Bundesliga-mérkőzéseken. Rosszul idéztek engem." (MTI)