Auguszta
-7 °C
0 °C

445 millióért vásároltak be az olasz klubok

2008.09.02. 13:11

Ötéves rekord dőlt meg az olasz élvonalban, miután a húsz futballklub összesen 444,7 millió eurót költött a nyáron játékosvásárlásra. A La Repubblica című napilap értesülése szerint a Serie A ezzel második az angol Premier League mögött, megelőzve a spanyol Primera Divisiónt. Összehasonlításul: a német Bundesliga 18 egyesülete csupán 150,9 millió eurót fordított új labdarúgók megszerzésére.

A legmélyebben a címvédő Internazionale nyúlt a zsebébe, amely 72,1 millió eurót fizetett ki, miközben csak 10,85 milliót keresett az eladásokból. Az AC Milan 54 millióért vásárolta meg többek között Andrij Sevcsenkót és Ronaldinhót, míg eladott futballistájának értékesítésén 40,95 milliót keresett. A milánóiakat követő Fiorentina 51,1 milliót szánt erősítésre, ám az ellenoldalon mindössze 2,2 milliót kasszírozott.

A La Repubblica ugyanakkor kiemeli, hogy a klubok egyúttal növekvő adósságállományt is "tolnak maguk előtt", az élvonal teljes tartozásának egyharmada például a leginkább költekező Intert terheli.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!