Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét Kubában az Egyesült Államok futballcsapata

2008.09.02. 11:26

Hatvanegy éves szünet után lép újra kubai földön pályára az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja. A történelminek is minősíthető szombati, havannai találkozónak két szempontból is komoly súlya van, hiszen egyrészt a két ország között évtizedek óta feszült a politikai viszony, másfelől a mérkőzés egyben selejtező a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.

Az Egyesült Államok labdarúgócsapata eddig mindössze egyszer lépett pályára kubai földön, s az 1947-ben játszott mérkőzésen a vendéglátók fölényes, 5-2-es győzelmet arattak. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kimutatása szerint a két ország eddig hét alkalommal mérkőzött egymással, s az öt amerikai siker és az egy döntetlen mellett ez volt a kubaiak egyetlen győzelme.

A mostani összecsapásnak kétségkívül a vendégek az esélyesei, hiszen első vb-selejtezőjükön 1-0-ra nyertek Guatemalában, míg a labdarúgó vb-döntőben legutóbb 1938-ban szerepelt Kuba hazai pályán 3-1-re alulmaradt Trinidad és Tobagóval szemben.