Szilvia
5 °C
16 °C

Irak óvott, de nem lesz ott a 2010-es vébén

2008.09.29. 20:56

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség(FIFA) után hétfőn a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is elutasította Irak óvását, ezzel eldőlt, hogy az Ázsia-bajnok válogatott biztosan nem lehet ott a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. Az irakiak a Katar ellen 2-0-ra elveszített vb-selejtező végeredményét óvták meg, mert a győztes együttesben szerepelt a brazil Emerson, aki hazája U20-as nemzeti együttesében is játszott már.

A FIFA előírásai értelmében egy játékos csak egy ország nemzeti együttesében játszhat. A nemzetközi szövetség mégis a pályán elért eredményt hagyta jóvá, mert Emerson hazájában más néven futballozott és a FIFA álláspontja szerint a katariak nem tehettek arról, hogy a játékos becsapta őket. Emersont a FIFA eltiltotta.

Az irakiak ezután fordultak a CAS-hoz, beadványukat azonban elutasították, mert a határidő lejárta után egy nappal fizették be az eljárási díjat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?