Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Két játékos ellen fegyelmi eljárást kezdeményez a Győri ETO

2009.03.30. 19:11

A Soproni Ligában szereplő Győri ETO FC labdarúgócsapata fegyelmi eljárást kezdeményez a klub játékosának súlyos sérülést okozó fehérvári Marko Andic, valamint a durva szabálytalanságot elkövető újpesti Rajczi Péter ellen.

A vasárnapi FC Fehérvár-Győri ETO FC Ligakupa-találkozón kettős lábtörést szenvedett Jarmo Ahjupera, a vendégek 25 éves észt válogatott csatára, akit még aznap megoperáltak a székesfehérvári kórházban. A játékosra az orvosi vélemény szerint legalább féléves kihagyás vár.

"Áttekintettük a múlt hét két mérkőzésén, az Újpest és a Fehérvár otthonában történt eseményeket. A videofelvétel megtekintése után megállapítottuk, hogy az újpesti Rajczi Péter Djordjeviccsel és Bicakkal szembeni szándékos és durva cselekedete mellett nem mehetünk el szó nélkül" - olvasható a klub honlapján. A cikkből az is kiderül, a szándékosságot alátámasztja, hogy Rajczi egy nyilatkozatában elismeri, törlesztett.

"A mai napon levelet írtam a fegyelmi bizottság elnökének és a bizonyítékokat csatolva egyidejűleg kértem, vizsgálják ki az ügyet. Mivel a mérkőzésen elmaradt Rajczi kiállítása, kértem azt is, hogy a csatár játékjogát azonnali hatállyal függesszék fel" - mondta Klement Tibor ügyvezető.

"A Fehérvár elleni mérkőzésen több olyan eset is volt Bicakkal és Kiss Mátéval szemben, amikor súlyos sérüléssel végződhetett volna a fehérváriak belépője. Ők kisebb sérüléssel megúszták, Jarmonak azonban nem volt ilyen szerencséje. A Sport TV felvételét megtekintve az biztos, hogy Andic nem szándékosan okozott sérülést, a fegyelmi felelősségre vonáshoz azonban nem szükséges feltétel a szándékosság" - tette hozzá a sportvezető. (MTI)