Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Podolski lekevert egyet Ballacknak

2009.04.02. 17:10
A hőzöngő Lukas Podolskit lecserélte a németek szövetségi kapitánya, miután pofon vágta a csapatkapitányt, Michael Ballackot. A németek 2-0-ra nyertek Walesben, a csatár nem tudta megemészteni a számonkérést.

Kínos incidens zavarta meg a német válogatott Wales elleni 2-0-s cardiffi győzelmét. A tehetséges fiatal csatár, Lucas Podolski pofon vágta a csapatkapitány Michael Ballackot.

A pofon a második félidő 73. percében, az ellenfél tizenhatosának közelében csattant el. A videón jól kivehetően, még ha villámgyors is a mozdulat. Hasonló eddig még nem volt a német válogatott történetében.

Joachim Löw szövetségi kapitány és a többiek kivétel nélkül a csapakapitánynak, egyben az angol Chelsea kiválóságának adtak igazat. Ballack ugyanis kapitányi jogkörével élve megszidta a fegyelmezetlen és kiszámíthatatlan társát, aki ezután vett elégtételt.

Mertesacker és Lahm ugrott közéjük, előbbi Podolskit, utóbbi Ballackot csitította. Az edző pedig az amúgy népszerű "Poldit” nem sokkal később lecserélte.

A szakvezető megrótta Podolskit, mondván, a bírálatra nem lehet tettlegességgel reagálni. Az ügyet higgadtan meg kell vitatni szerinte, de a következményekről nem szólt. Bierhoff menedzser viszont arról is beszélt, hogy pénzbüntetésre nincs lehetőség.

"Fiatal játékosról van szó, akinek még nagyon sokat kell tanulnia. Nem értett egyet azzal, amit mondtam. Taktikai dolog volt” – magyarázta Ballack.

"Az öltözőben még nem tudtam vele beszélni, de a hotelben mindent tisztáztunk. Az első félidőben adott egy utasítást, a másodikban meg egy másikat. A kettő teljesen más volt” – magyarázkodott Podolski.

Joachim Löw az elmúlt hónapokban sorra büntette meg különböző módon fegyelmezetlen játékosait, köztük Ballackot, Fringst és Kuranyit. Ballack épp amiatt veszett össze Löwvel, mert szót emelt kihagyott társaiért. Utána bocsánatot kért, és lemondott a csapatkapitányi tisztségről, de végül ő maradt.