Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az Újpest futballcsapata fegyelmi eljárást kezdeményez

2009.04.10. 11:01

Az Újpest FC fegyelmi eljárást kezdeményez Komlósi Ádámmal, a Debrecen labdarúgójával szemben, mivel a lila-fehér klub szerint a futballista a két csapat március 20-án lejátszott bajnokiján súlyosan sportszerűtlen volt Tisza Tiborral szemben.

Erről a lila-fehérek hivatalos honlapja számolt be.

"Tisza Tibor az eset következtében csak és kizárólag a szerencséjének köszönheti, hogy nem szenvedett súlyos sérülést. Komlósi Ádám magatartása következtében játékosunk testi épsége közvetlen veszélyben volt, kétséget kizáróan megállapítható, hogy Komlósi magatartása alkalmas volt súlyos sérülés okozására" - olvasható az Újpest levelében, amelyet Retteghy Istvánnak, a fegyelmi bizottság elnökének címzett.

Az Újpest azt szeretné, ha ebben az ügyben hasonlóan járna el a testület, mint játékosuk, Rajczi Péter esetében, aki a hétvégi REAC elleni találkozón nem léphet pályára. A fegyelmi bizottság a Győr által kezdeményezett eljárást követően eltiltotta őt egy szabálytalanság miatt, amit a játékvezető ugyan észrevett, de tévedett a szabálytalanság szankcionálásával kapcsolatban. Az Újpest nem fellebbezett Rajczi-ügyében, de azt is nehezményezte, hogy a csatárt Ligakupa-mérkőzés helyett egy bajnokira tiltották el. "...a határozat olyan lavinát indíthat el, amelynek következményeként nemcsak a pályán, hanem a fehér asztal mellett is eldőlhet a bajnokság végkimenetele." - írta szerdai közleményében az Újpest FC. Az Újpest a 20. forduló után egy ponttal vezet a bajnokságban a DVSC-TEVA előtt. (MTI)