Viola
-6 °C
-2 °C

A REAC nyerte a kiesési rangadót a futball NB I.-ben

2009.04.18. 21:15

REAC-BFC Siófok 3-1 (1-0)

A mezőnyfölényben játszó rákospalotaiak a 25. percben szerezték meg a vezetést Tusori öngóljának köszönhetően, a vendégek azonban helyzetbe sem igazán kerültek, így a szünetig nem tudtak egyenlíteni. A második játékrészt agilisabban kezdte a Siófok, ám Szántai többször is bravúrral hárított, majd egy gyors kontratámadás végén Torma megszerezte a REAC második gólját. Négy perc múlva 11-eshez jutott a hazai csapat, melyet Nyerges higgadtan értékesített. Az utolsó percekben Magasföldi révén szépíteni tudott a Siófok, a három pont azonban a REAC-nál maradt.

Diósgyőri VTK-Győri ETO FC 2-3 (1-1)

A bekapott gól után a diósgyőriek nagyobb sebességre kapcsoltak, nyomasztó mezőnyfölényt harcoltak ki és átvették az irányítást. A szünet után rendkívül heves küzdelem zajlott a pályán, mindkét csapat nyílt sisakkal küzdött a győzelemért. A szurkolók remek iramú és magyar viszonylatban kifejezetten jó színvonalú mérkőzést láthattak, amelyen a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. A győriek harmadik gólja után néhány hazai szurkoló átugrott a kerítésen, de a biztonsági emberek rendet teremtettek.

Paksi FC-ZTE FC 1-1 (0-0)

Az első félidőben többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második játékrészben mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, a nagyobb helyzeteket a ZTE hagyta ki, de a Paks rászolgált az egy pontra.

Budapest Honvéd-Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)

A mérkőzés elején mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a folytatásban azonban nem alakultak ki igazi helyzetek, így gól nélkül ért véget az első félidő. A második játékrész elején a hazaiak egy szabadrúgás után megszerezték a vezetést, s mivel helyzet csak kevés, míg gól egyáltalán nem született a hátralévő időben, a találat a győzelmet jelentette a fővárosi csapat számára. (MTI)