Hella
16 °C
28 °C

Eltiltották a tiszteletlenül viselkedő liverpooli tartalékkapust

2009.04.18. 11:50

Bocsánatkérésre kényszerült az FC Liverpool futballcsapatának két hétre a labdarúgástól eltiltott tartalékkapusa, amiért tiszteletlenül viselkedett a hillsborough-i tragédia huszadik évfordulója alkalmából rendezett, több ezres emlékünnepségen.

Charles Itandjénak a Premier League-ben szereplő angol klub vezetése azt követően függesztette fel 14 napra a játékjogát, hogy a televíziós felvételek tanúsága szerint mosolygós arccal állt a szerdai ceremónián, miközben az 1989-es FA Kupa-elődöntőn bekövetkezett, 96 ember halálával járó katasztrófa áldozatairól emlékeztek meg. A két évtizeddel ezelőtti mérkőzést az FC Liverpool a Nottingham Foresttel a sheffieldi stadionban vívta, amikor a lelátón a tömeg többeket a pályát a nézőtértől elválasztó fémrácshoz nyomott: 94-en a helyszínen vesztették életüket - köztük a mai liverpooli csapatkapitány, Steven Gerrard akkor tízéves unokatestvére -, ketten később haltak meg, összesen pedig 766-an szenvedtek különféle sérüléseket.

Itandje ellen, aki a kegyeletet sértő, méltatlan viselkedéséért bocsánatot kért a szurkolóktól, s mindenekelőtt az áldozatok hozzátartozóitól, a Liverpool fegyelmi vizsgálatot indított - jelentette be a futballklub szóvivője. A kameruni születésű francia tartalékkapus, aki a Lens-tól 2007-ben szerződött át az angol együtteshez, már a pénteki edzésen sem vehetett részt Rafael Benítez vezetőedző utasítására. (MTI)