Frigyes
17 °C
25 °C

Alkalmatlan a futballra a Wembley gyepszőnyege

2009.04.20. 16:16 Módosítva: 2009-04-20 16:16:06

Sir Alex Ferguson, a Manchester United, Arsené Wenger, az Arsenal és David Moyes, a döntőbe jutott Everton trénere is kritizálta a szigetország nemzeti stadionjában található pálya állapotát, Guus Hiddink, a szombaton az Arsenalt legyőző Chelsea szakvezetője azonban nem tett semmilyen rosszalló megjegyzést.

"Amikor felmértem a helyzetet, már tudtam, hogy a sérülésveszély miatt inkább a tartalékoknak adok játéklehetőséget, és reménykedtem, hogy nem lesz hosszabbítás - mondta Ferguson, majd hozzátette: - Szivacsosnak tűnt a talaj, ugyanakkor mintha teljesen kihalt volna a fű."

A szombati Chelsea-Arsenal elődöntő után Wenger is kifakadt, ám hangsúlyozta, csapata nem a pálya állapota miatt kapott ki. "Egyszerűen csak kínos, hogy egy nemzeti stadionban ilyet tapasztalunk, katasztrofális a gyep minősége" - mondta a francia mester.

Moyes csatlakozott kollégáihoz: "Nehéz ezt megfogalmazni, de valóban egy szivacshoz hasonlít, emiatt nagyon nehéz a gyors, rövidpasszos játékot megvalósítani" - magyarázta az Everton trénere.

A 2007-ben átadott, 750 millió fontért felújított Wembley Stadiont az elmúlt két évben már ötször füvesítették újra, ezért gyakran kritizálták a talaj minőségét, tavaly többek között az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Fabio Capello is. A Wembleyben a május 30-án sorra kerülő Chelsea-Everton FA Kupa- döntőig még hat mérkőzést rendeznek. (MTI)