Ida
6 °C
9 °C

Lippi nem bánkódik a kiesés miatt

2009.06.22. 11:01

Marcello Lippi, a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta: nem kívánja megváltoztatni a jövő évi vb-vel kapcsolatos terveit az után sem, hogy együttese vasárnap 3-0-ra kikapott a braziloktól s így meglepetésre már a csoportkör után búcsúzott a Dél-afrikai Köztársaságban zajló Konföderációs Kupán. Az olaszok harmadik helyen végeztek a négyesükben, miután a nap elején még pont nélkül álló amerikaiak 3-0-ra legyőzték az egyiptomiakat, s így jobb gólkülönbségükkel megelőzték a szintén hárompontos vb-címvédőt.

Lippi ennek ellenére úgy érzi, jól állította össze a keretet. „Milyen fiatalokat? – kérdezett vissza a brazilok elleni meccset követő sajtótájékoztatón, amikor az újságírók azt firtatták, miért nem válogatott be fiatalabb futballistákat is. – Nem lehet hét-nyolc fiatalt csak úgy bedobni a csapatba, fokozatosan kell őket beépíteni, lassan kell a gárdát átalakítani. A legjobb együttes, amit összeállíthattam, ott volt ma este a pályán.”

Huszonnyolc évvel az olaszoké a legmagasabb átlagéletkor a Konföderációs Kupán szereplő/szerepelt válogatottak között. „Ha valamit sajnálok, akkor az az, hogy a világ nem a csapat igazi arcát látta. Tudom, hogy a teljesítményünk csalódást okozott és haza kell mennünk, de ma este nem az igazi olasz válogatottat láthatták a szurkolók” - tette hozzá Lippi. (MTI)