András, Andor
-3 °C
3 °C

Az MLSZ fegyelmi eljárást indít a Ferencváros ellen

2009.07.16. 18:43 Módosítva: 2009.07.16. 18:47

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékes bizottsága hivatalból fegyelmi eljárást indított a Ferencvárossal szemben a keddi, Hertha BSC elleni felkészülési mérkőzésen történt botránnyal kapcsolatban.

Az MLSZ fegyelmi testülete várhatóan jövő keddi ülésén foglalkozik az üggyel.

Nyári Dezső, az MLSZ biztonsági bizottságának titkára elmondta: hosszas egyeztetést folytatott csütörtök délután a zöld-fehérek szakembereivel, s ennek eredményeként a klub szombati hármas tornáján már a Fradi Security Kft. biztosítja a meccseket. Az eredeti tervek szerint az újonnan alapított cég csak a bajnoki rajton debütált volna, ám az egyeztetés révén már a Sheffield United és a ZTE részvételével sorra kerülő három, egyenként 45 perces meccsből álló villámtorna biztosítását is elvégzi. A Fradi Security Kft. 200 fővel, azaz pontosan kétszer annyi emberrel ügyel majd a rendre, mint az egy kiemelt kockázatú találkozón általában szokásos.

A Hertha elleni meccs előtt hazai huligánok egy csoportja bántalmazta és palackokkal dobálta meg a vendéghíveket, akik közül hárman szenvedtek sérülést.