Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Flavio Roma az AC Milanban folytatja

2009.08.13. 15:09

Flavio Roma, az AS Monaco labdarúgócsapatának olasz válogatott kapusa az AC Milanhoz szerződik - jelentette be a francia élvonalbeli klub csütörtökön. Az egyesület nem közölte a megállapodás részleteit, annyi azonban bizonyos, hogy a 35 esztendős hálóőrnek még egy évre szóló szerződése volt a Monacóval. A Milan 2010 június 30-ig szóló kontraktust kötött a háromszoros válogatott kapussal. Roma a Lazióban kezdte pályafutását, majd védett a Chievóban és a Piacenzában is. 2001-ben igazolt a Monacóhoz, ahol 247 alkalommal szerepelt, 2003-ban francia ligakupát nyert, és 2004-ben bejutott a csapattal a Bajnokok Ligája döntőjébe.

„Monaco örökké a szívemben marad, mert pályafutásom legfontosabb időszakát töltöttem itt – mondta Roma. – Ambiciózusnak érzem magam, mindent meg fogok tenni azért, hogy sikereket érjek el a Milannal is.”

Az olasz klub közleményben jelentette be, hogy szerdán közös megegyezéssel bontott szerződést a csapat harmadik számú kapusával, az Ausztráliában született, horvát származású Zeljko Kalaccsal. (MTI)