Jusztina
10 °C
27 °C

Ribéry legalább egy évig Münchenben marad

2009.08.17. 08:26

Franck Ribéry, a Bayern München francia válogatott középpályása vasárnap bejelentette, hogy a következő szezonban még biztosan a német csapatot erősíti majd.

„Nem tudom megakadályozni, hogy különböző klubok ajánlatokat tegyenek értem” – fogalmazott Ribéry. – „Nem csak a Real Madridról van szó, keresett a Barcelona, a Manchester United, és a Chelsea is. Annyit tudok mondani, hogy jelenleg is Münchenben vagyok, az ajtók pedig tényleg bezárultak, mert a vezetőség mindenképpen azt szeretné, ha maradnék.”

A 26 esztendős futballista hozzátette: soha nem mondta, hogy Madridba szeretne igazolni, ha lett volna ilyen szándéka, azt jelezte volna a Bayern vezetőinek. Franz Beckenbauer, a bajor alakulat elnöke a múlt héten bocsánatot kért Ribérytől, amiért egy korábbi interjúban kétségbe vonta a francia középpályás Bayern iránti elkötelezettségét. A német klubnál hónapokig nem lehetett tudni, hogy Ribéry elhagyja-e a csapatot, mivel a Real Madrid élénken érdeklődött iránta, és később a Chelsea és az Internazionale is konkrét ajánlatott tett a középpályásért. A bajorok aztán 100 millió dollárban határozták meg a francia árát, aminek hatására a Madrid elállt vételi szándékától. (MTI)