Móric
9 °C
15 °C

Nem lesz rádiós körkapcsolás a futball NB I.-ben

2009.08.19. 14:38

A jövőben nem adhat körkapcsolást a labdarúgó Soproni Liga mérkőzéseiről a Magyar Rádió (MR) - mondta az MTI-nek szerdán Such György, az MR elnöke.

„Hétfőn kaptunk a ligától értesítést, melyben jelezték, hogy a jövőben nem áll módjukban engedélyezni a körkapcsolást - nyilatkozta a közszolgálati rádió első embere. – Úgy gondolom, a piac majd eldönti, hogy mennyit ér a meccsek közvetítése.”

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) múlt csütörtökön közölte, hogy három idényre összesen 225 millió forintot kér a helyszíni közvetítésekért, mire a rádió válaszában jelezte, hogy ilyen feltételekkel nem tart igényt a közvetítésekre. Ugyanakkor abbéli szándékát is kifejezte a rádió vezetése, hogy a médiatörvényben meghatározott módon a továbbiakban is szeretnének körülbelül 50 másodperces összefoglalókat, tudósításokat, interjúkat közölni az NB I-es mérkőzésekről. Such György elmondta, arról még nincs információjuk, hogy az összefoglalók készítésére lesz-e lehetőségük. Az MR a közvetítésekért eddig nem fizetett. Az MLSZ a nyáron már értékesítette a televíziós jogokat: a Sport TV három évre összesen 2,4 milliárd forintot fizet értük. (MTI)