Márk
13 °C
28 °C

Maradona győzelmet remél a brazilok ellen

2009.08.20. 08:37

Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem gondol vereségre, győzelemmel számol a brazilok elleni világbajnoki selejtezőn.

„Jobban éhezzük a diadalt, mint a brazilok” – jelentette ki egy szerdai sajtótájékoztatón a játékosként 1986-ban világbajnok szakember. Az argentin együttes a negyedik helyen áll a dél-amerikai csoportban, öt ponttal lemaradva az éllovas braziloktól.

A szeptember 5-i találkozó a presztízs szempontokon túl azért is fontos az argentinoknak, mert az ötödik hely már nem jelent automatikus részvételi lehetőséget a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságra. Márpedig a brazilok után az ugyancsak erős, jelenleg harmadik paraguayiakkal mérkőzik Maradona alakulata, s csak az utolsó két fordulóban számíthat valamivel könnyebb mérkőzésekre, a peruiak, illetve az uruguayiak ellenében. A szakvezető még arról is beszélt, hogy bár brazil válogatott félelmetes, kiváló futballistákból áll, egységes csapattal le lehet győzni, márpedig ő maximálisan bízik játékosaiban. (MTI)