Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Az olasz sajtó Diegót dicséri

2009.08.31. 14:24

Az olasz lapok hétfői számukban egymást múlták felül a brazil játékmester dicsőítésében, s a visszhangok alapján kijelenthető, hogy Diego Maradona nápolyi bemutatkozása óta nem írtak ilyen elragadtatással egyetlen Serie A-ban debütáló futballistáról sem. Azért lehet ez némileg meglepő, mert az elmúlt 20 évben – ha már a Juventusról van szó – többek között a francia világbajnok Zinedine Zidane is megfordult Olaszországban, de Ronaldo, Ronaldinho és Luis Figo, vagy David Beckham érkezése is komoly visszhangot váltott ki a helyi médiában.

„Az ember csak kapkodja a fejét, Diego mindenkit meghódított” – írta a La Gazzetta dello Sport kiemelve, hogy a Werder Brementől érkezett támadó már a Chievo elleni első mérkőzésen is remekül játszott, ám Rómában egyenesen ellenállhatatlan volt. A Corriere dello Sport nemes egyszerűséggel csak „Diego király”-ról ír, míg a Tuttosport Maradiegóra keresztelte a 24 éves játékost.

„Még egyáltalán nem vagyok csúcsformában” – kommentálta vasárnapi teljesítményét a 33-szoros brazil válogatott futballista. - Az edzőnk, Ciro Ferrara és a csapattársaim is rengeteget segítettek, hogy beilleszkedjek. Kiváló a hangulat az együttesnél, ami megkönnyíti a dolgomat.”

A Juventus, melyet szakértők a címvédő Internazionale egyetlen igazi kihívójának tartanak, két győzelemmel kezdte a szezont, az első körben a Chievo ellen nyert 1-0-ra, vasárnap pedig 3-1-re az AS Roma vendégeként. (MTI)