Ferenc
10 °C
29 °C

Löw szerint lesz afrikai csapat a 2010-es futball-vb elődöntőjében

2009.10.13. 12:26 Módosítva: 2009.10.13. 12:26

„Kapitányként természetesen a legfontosabb célom a vb-cím" – mondta Löw a Bild című napilapnak adott interjújában. Azonban ahhoz, hogy aranyéremmel térjünk haza Dél-Afrikából, minden apró tényezőnek megfelelően kell alakulnia számunkra. A csapatunk jól játszik, most minden rendben van, de hogy ez elég lesz-e a győzelemhez, azt még nem tudom határozottan kijelenteni.”

A 49 esztendős tréner szerint a 2010-es torna lesz minden idők legizgalmasabb világbajnoksága, amelyen reményei szerint ott lesz Argentína és Franciaország is. Egyelőre ez a két csapat még nem kvalifikálta magát. „Az afrikai együttesekről sem szabad megfeledkezni, mert először szerepelhetnek vb-n a saját kontinensükön” – tette hozzá Löw. Úgy gondolom, hogy közülük egy gárda ott lesz az elődöntőben.”

A német válogatott szombaton 1-0-ra nyert Oroszországban, s ezzel már biztosan az európai 4. csoport élén végez, azaz automatikusan vb-résztvevő. A szövetségi kapitány elmondta, hogy a szerdai, Finnország elleni selejtezőn fiatal futballistáknak szeretne lehetőséget adni a bizonyításra. (MTI)