Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Bevonták a Schalke edzőjének jogosítványát

2009.10.28. 10:39

Benvonták Felix Magath jogosítványát és 320 euróra meg is büntettők a rendőrök, a Schalke mesterét. Az 56 éves edzőt, aki a múlt évadban bajnoki címre vezette a VfL Wolfsburg gárdáját, még tavasszal mérték be rendőrök egy alsó-szászországi országúton, ahol a megengedett 100 helyett óránként 143 kilométeres sebességgel vezette Audiját. A szabálysértésről kiküldött értesítés ellen Magath fellebbezett, ám a hétfőre kitűzött tárgyaláson sem ő, sem ügyvédje nem jelent meg az uelzeni cégbíróság előtt.

A tárgyalást vezető bíró negyedórát várt az edzőre, elutasította a fellebbezést, így az jogerőre emelkedett. A végzés értelmében Magath 320 eurót (86 ezer Ft) köteles fizetni, és egy hónapra búcsút mondhat a jogosítványának. Ráadásul 3 ponttal gyarapodik a flensburgi közlekedésrendészeti katalógusban vezetett priusza.

Mint az esetéről beszámoló ARD televízió megjegyezte: Magath nyilván könnyen kifizeti a bírságot, és az sem okozhat neki fejfájást, hogy 30 napra sofőrt kell szerződtetnie Audija vezetéséhez.