Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Kecskemét: Werner Lorant helyett Csertői az edző

2009.10.28. 19:07 Módosítva: 2009.10.28. 19:07

Csertői Aurél lett a Kecskemét labdarúgó-csapatának vezetőedzője. Szerződése 2011. június 30-ig szól, és ha elégedettek munkájával, a megállapodás egy évvel meghosszabbítható - jelentette be szerdán a klub. Az előd, Tomiszlav Szivics múlt héten, az Újpesttől elszenvedett 5-2-es Magyar Kupa-vereséget követően mondott le.

Csertői nem sokáig volt munka nélkül: szeptember 15-én távozott a Szombathelyi Haladástól. Kecskeméti munkáját Czéh László és Erdei Sándor segíti. Mivel Csertői a magyar szövetség fegyelmi bizottságának eltiltása miatt december 31-ig nem ülhet le a kispadra, ezért az év hátra lévő részében Czéh irányítja az együttest.

A szakembert azért büntették meg, mert augusztus 23-án, a Videoton elleni bajnoki mérkőzésen a televíziós felvételek tanúsága szerint megrúgta Bódog Tamást, a rivális másodedzőjét, aki átment ellenfele technikai zónájába.

Kecskeméten szóba került, hogy Werner Lorant lesz a vezetőedző, a neves német tréner Magyarországra jött, végül azonban Csertőivel kötöttek szerződést. A klubtulajdonosok közleményükben jelzik: hálásak azért, hogy Werner Lorant időt és fáradságot nem kímélve Kecskemétre utazott, és megismerhették őt. A nemzetközi hírű német szaktekintély nagy hatással volt rájuk.

"Mentalitása, elhivatottsága, a labdarúgás iránti alázata megmutatta a kecskeméti vezetőknek, hogy hová is kellene eljutni az elkövetkezendő években, s hogy mit jelent a valódi profizmus. A KTE tulajdonosai ezúton is sok sikert és jó egészséget kívánnak Werner Lorantnak" - áll a közleményben. A csapat 12 forduló után 14 ponttal a tizedik helyen áll a Soproni Ligában.

Az eddigi edzőváltások a Soproni Liga 2009/10-es szezonjában:
szeptember 15., Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél helyett Róth Antal
október 21., 28., Kecskeméti TE-ERECO: Tomislav Sivic helyett Csertői Aurél
október 23., 27., Budapest Honvéd: Sisa Tibor helyett Massimo Morales  • Bérelnék
  • Hírek