Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Chelsea–MU futballrangadó lesz vasárnap

2009.11.06. 09:59

Az angol labdarúgó Premier League 12. fordulójában az ősz legnagyobb rangadójára, azaz a Chelsea és a Manchester United csatájára kerül sor.

Négy éve, azaz 2005 óta ez a két csapat uralja a szigetországi pontvadászatot, a Chelsea kétszer (2005, 2006), míg a címvédő Manchester United háromszor (2007, 2008, 2009) nyerte el a bajnoki trófeát.

A mostani szezonban egyelőre a londoniak állnak jobban, az első helyről várják az összecsapást, két ponttal megelőzve Sir Alex Ferguson csapatát, akik egy rangadót már elbuktak, kétgólos vereséget szenvedtek az ősi rivális Liverpool otthonában.

„Mindig nagyon kemény a Chelsea elleni csata, de biztos vagyok benne, hogy jobbak leszünk, mint az Anfield Roadon” – nyilatkozta Ferguson. A szakembernek főként a védelemben vannak gondjai, miután Rio Ferdinand sérüléssel bajlódik. Fülöp Márton csapata, a Sunderland ezúttal a Tottenham Hotspur otthonába látogat, míg Halmosi Péter Hull Cityje a Stoke Cityt fogadja. Gera Zoltán a Wigan otthonában léphet pályára a Fulhammel.