Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az MTK ötöt rúgott Kecskeméten

2009.11.07. 18:23
A Soproni Liga 14. fordulójában az MTK és a Zalaegerszeg kiütéssel nyert. A Haladás játékosa, Simon Attila összeesett a meccsen, kórházba szállították.

A Zalaegerszeg otthon 4-1-re győzte le a Vasast. A nagy lendülettel kezdő zalaegerszegiek megszerezték a vezetést és egy darabig uralták is a játékot. Váratlanul egyenlítettek a vendégek, amely megzavarta a ZTE-t és a félidő hátralévő részében a Vasas irányított. Jól kezdte a második félidőt a hazai csapat, a Vasas még 2-1-es zalai vezetés után megpróbált talpra állni, de a harmadik zalaegerszegi gól végleg eldöntötte a találkozót. Az utolsó 20 percben a ZTE már remek játékkal szórakoztatta a közönséget és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

A Haladás hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Nyíregyháza ellen. Az első 45 perc a hazaiaké volt, akik több gólt is rúghattak volna, ám a vendégek nagy szerencséjére csak egyszer találtak a kapuba, így az első félidőben nem dőlt el a mérkőzés. Fordulás után is fölényben játszott a Haladás, a hazaiak sorra alakították ki helyzeteiket és a második góllal tulajdonképpen eldöntötték a mérkőzést.

A 72. percben ijesztő eseménynek lehettek szemtanúi a nézők: Simon Attila rogyott össze a pályán, érkezett a mentő, a félig eszméletlen játékos infúziót kapott, majd elszállították. Simon a meccs során egy ütést elszenvedett, de vállalta a folytatást, pedig a héten vírusos fertőzéssel küzdött.

Az MTK gólzáporos mérkőzésen nyert szombaton Kecskeméten. Az első félidőben az MTK irányította a játékot és megérdemelten szerzett háromgólos előnyt a lassan és körülményesen játszó hazaiak ellen. A második játékrészben a hazaiak egy ideig fölényben játszottak, de a védelmük megingásait az MTK csatárai gólokkal büntették, a kecskeméti alakulat pedig büntetőkből szépített.

A Paks 1-1-es döntetlent ért el a Budapest Honvéd vendégeként. A mérkőzés nem sok helyzetet hozott, a csapatok igen enerváltan játszottak, igazán egyik gárda sem tudott mezőnyfölénybe kerülni, így igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás.

A Kaposvár két góllal nyert szombaton a Diósgyőr otthonában. A Kaposvár taktikus és átgondolt futballt játszott. Az első félidőben remekül kihasználta adódó lehetőségeit és teljesen megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz. A szünet után a DVTK görcsösen erőlködött, helyzetet azonban nem tudott kialakítani és egy nagy kapushiba megpecsételte a hazaiak sorsát.