Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Behívták a portugál keretbe a sérült C. Ronaldót

2009.11.09. 12:47

Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya behívta a Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki pótselejtezőkre készülő keretébe a bokasérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldót. Az aranylabdás támadó spanyol klubja, a Real Madrid azonban felszólította a játékost, hogy ne tegyen eleget a behívásnak. A hétfői sajtóértesülések szerint a Real Madrid azt tervezi, hogy beperli a portugál szövetséget, és kártérítést követel, ha a nyáron átigazolási világrekordot jelentő 94 millió euróért megvásárolt portugál sztár sérülése súlyosabbá válik egy válogatott találkozón való szereplés miatt.

Queiroz viszont abban bízik, hogy a futballista legalább néhány perc erejéig bevethető lesz a bosnyákok elleni szombati és jövő szerdai összecsapáson.

A Marca című spanyol sportnapilap hétfői számában élesen kritizálta a mestert, és feltette a kérdést: „Hogy jön ahhoz Queiroz, hogy a világbajnoki részvételről döntő mérkőzésekre egy sánta futballistát is benevez?” A cikk szerzője szerint elképzelhető, hogy a szakember elégtételt szeretne venni a Realon, amiért 2004-ben, 10 hónap után távoznia kellett a madridi kispadról. Ronaldo még szeptember végén sérült meg a francia Olympique Marseille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, majd az október 10-i, portugál-magyar világbajnoki selejtezőn megpróbálkozott ugyan a játékkal, ám alig húsz perc után cserét kért.