Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Behívták a portugál keretbe a sérült C. Ronaldót

2009.11.09. 12:47

Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya behívta a Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki pótselejtezőkre készülő keretébe a bokasérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldót. Az aranylabdás támadó spanyol klubja, a Real Madrid azonban felszólította a játékost, hogy ne tegyen eleget a behívásnak. A hétfői sajtóértesülések szerint a Real Madrid azt tervezi, hogy beperli a portugál szövetséget, és kártérítést követel, ha a nyáron átigazolási világrekordot jelentő 94 millió euróért megvásárolt portugál sztár sérülése súlyosabbá válik egy válogatott találkozón való szereplés miatt.

Queiroz viszont abban bízik, hogy a futballista legalább néhány perc erejéig bevethető lesz a bosnyákok elleni szombati és jövő szerdai összecsapáson.

A Marca című spanyol sportnapilap hétfői számában élesen kritizálta a mestert, és feltette a kérdést: „Hogy jön ahhoz Queiroz, hogy a világbajnoki részvételről döntő mérkőzésekre egy sánta futballistát is benevez?” A cikk szerzője szerint elképzelhető, hogy a szakember elégtételt szeretne venni a Realon, amiért 2004-ben, 10 hónap után távoznia kellett a madridi kispadról. Ronaldo még szeptember végén sérült meg a francia Olympique Marseille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, majd az október 10-i, portugál-magyar világbajnoki selejtezőn megpróbálkozott ugyan a játékkal, ám alig húsz perc után cserét kért.