Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA is foglalkozik az egyiptomi botránnyal

2009.11.13. 12:46

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) arra kérte egyiptomi tagszervezetét, hogy hozza meg a szükséges biztonsági intézkedéseket a szombati, kairói világbajnoki selejtezőmérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében. A FIFA annak nyomán hívta fel a helyi szervezők figyelmét a biztonság szavatolásának szükségességére, hogy csütörtökön egy csoport megdobálta az egyiptomi fővárosba érkezett algériai labdarúgó-válogatott buszát.

„Megkaptuk a FIFA-küldöttek jelentését, jelenleg tanulmányozzuk ezeket” – közölte a nemzetközi szövetség szóvivője, hozzátéve, hogy a FIFA még pénteken állást foglal az ügyben.

A támadásban a jármű szélvédője betört, s bár a helyi rendőrség közlése szerint egyéb következménye nem volt az incidensnek, algériai források három, illetve öt sérültről számoltak be. Az egyiptomi és az algériai válogatott fontos mérkőzést játszik egymással szombaton, ezen dől ugyanis el az afrikai C csoport első helye, amely vb-részvételt jelent. Pillanatnyilag a vendégek vannak kedvezőbb helyzetben, három ponttal vezetnek a hazaiak előtt, de utóbbiak nagy különbségű győzelemmel megelőzhetik őket. Kétgólos egyiptomi siker esetén pedig pótselejtezőre kerül sor Szudánban.