Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kisteleki fél éve hiába várja Orbán Viktort

2009.11.13. 10:16

Kisteleki István fenntartja Orbán Viktor meghívását a telki edzőközpontba. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke erről azután nyilatkozott a Blikknek, hogy a Fidesz elnöke, aki egyben a felcsúti Puskás Akadémia alapítója is, többször bírálta Erwin Koeman szövetségi kapitányt.

„Továbbra is él Orbán Viktor számára a több mint fél évvel ezelőtti, a magyar sport utóbbi évtizedeiben a legjelentősebb sportberuházásának számító, világszínvonalú telki edzőközpont megnyitására szóló meghívás – nyilatkozott Kisteleki a pénteki Blikkben. – Többször személyesen invitáltam, hogy meggyőződjön mindarról, ami ott a labdarúgásunk fejlődését szolgálja. Természetesen ez érvényes volt a válogatott edzőtáborozásainak idejére is a vb-selejtezők előtt, ahol alkalma lett volna tapasztalatokat szerezni s akár véleményt cserélni a szövetségi kapitánnyal, észrevételeivel is segítve legjobbjaink felkészülését. Biztosan lesz erre még lehetőség, s akkor megelőzhetőek a sajtóban mostanában zajló üzengetések, amelyeket nagyon sajnálok.”

Orbán Viktor a Videoton-Debrecen (3-0) bajnoki után azt mondta, nem érzi, hogy a válogatott jó kezekben volna, majd csütörtöki nyilatkozatában fenntartotta véleményét, kifejtve, hogy Koemannak több időt kellene Magyarországon töltenie. Egyben úgy fogalmazott, sajnálja, hogy a holland szakember politikainak minősítette véleményét.