Ödön
1 °C
11 °C

Megdobálták az algériai futballisták buszát Egyiptomban

2009.11.13. 09:36

Megdobálták a világbajnoki selejtezőre Kairóba érkezett algériai labdarúgó-válogatott buszát. A támadás csütörtökön történt, amikor a vendégcsapatot az egyiptomi főváros repülőteréről a szálláshelyére szállították. A jármű szélvédője betört, a helyi rendőrségi közlés szerint egyéb következménye nem volt az incidensnek, az éppen Kairóban tartózkodó Murad Medelci algériai külügyminiszter ugyanakkor sérülésekről számolt be. Az ő értesülését erősítette meg egy képviselő, aki a delegációval utazott. Beszámolója szerint öt játékos sérült meg, köztük kettő – a védő Rafik Hallise és a középpályás Kaled Lemmusia – a fején. A futballistákat a hotelben látták el.

Hasemi Dzsiár ifjúsági és sportminiszter egy rádióadásban három sérültről beszélt, egyúttal nagyon sajnálatosnak minősítette a támadást, melyet egy, az út menti bokrok között megbúvó és onnan előugró csapat fiatal követett el. A politikus a nemzetközi szövetség (FIFA) állásfoglalását sürgette, egyúttal hozzátette, hogy ami történt az elfogadhatatlan, még azzal együtt is, hogy a két ország ősi kapcsolatát nem befolyásolja. A FIFA értesült a történtekről, de a delegáltjai hivatalos beszámolóiból szeretne pontos képet kapni.

Az egyiptomi és az algériai válogatott fontos mérkőzést játszik egymással szombaton, ezen dől ugyanis el az afrikai C csoport első helye, amely vb-részvételt jelent. Pillanatnyilag a vendégek vannak kedvezőbb helyzetben, három ponttal vezetnek a hazaiak előtt, de utóbbiak nagy különbségű győzelemmel megelőzhetik őket. Kétgólos egyiptomi siker esetén pedig pótselejtezőre kerül sor Szudánban.