Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Futballháború Egyiptom és Algéria között

2009.11.16. 15:18

Kisebbfajta futballháború tört ki Egyiptom és Algéria között, miután előbbi szombaton legyőzte utóbbit, így a két gárda szerdán Szudánban rájátszásban dönt a világbajnoki részvételről. A két válogatott azonos ponttal és gólkülönbséggel végzett a selejtezőcsoport élén. A 2-0-lal zárult kairói találkozó kapcsán a vendégeket erősítő Haled Lemmusia közölte: megfélemlítették őket az egyiptomi szurkolók, és a nemzetközi szövetségnek (FIFA) el kellett volna halasztani a meccset. „Néhány huligán kövekkel dobálta meg a csapatbuszt a repülőtérről a hotelbe menet, négyünk megsérült, nekem össze kellett varrni a fejemet – mesélte a játékos. – Valamennyien falfehéren léptünk pályára. Ha a FIFA az egyiptomiakat akarja látni a vb-n, inkább mondja meg nyíltan. Fordított esetben ők azonnal hazamentek volna, és a zöld asztalnál kiharcolták volna a három pontot.”

Miután kiderült, hogy a kairói utcai zavargásokban 12 hazai és 20 vendégszurkoló megsérült, Algériában valóságos hisztéria tört ki: a sajtó "mészárlásról", négy halottról és több száz sebesültről írt. Az országban egymást érik a bojkottfelhívások az egyiptomi termékekre és tévésorozatokra. Máris több ezer szurkoló jelezte, hogy különgéppel kíván elrepülni a sorsdöntő szudáni mérkőzésre.