Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődött a strandlabdarúgó-vb

2009.11.16. 20:02 Módosítva: 2009-11-16 20:04:05

Izgalmas mérkőzésekkel kezdődött meg hétfőn Dubajban a FIFA 5. strandlabdarúgó-világbajnokság – mint arról a strandfoci.hu is beszámolt.

Az A csoportban mindjárt egy nagy meglepetéssel, a korábban a csoportküzdelmek során mindig kieső Salamon-szigetek 7-6-ra legyőzte az éremesélyes Uruguayt úgy, hogy már 7-2-re is vezetett. A portugálok is megszenvedtek a házigazda Egyesült Arab Emirátusok gárdájával, de végül hozták a kötelezőt, egy 7-5-ös sikerrel.

A B csoportban hihetetlenül fordulatos meccset vívott egymással – Mészáros István játékvezetése mellett – Elefántcsontpart és Salvador. A közép-amerikaiak 5-1-re elhúztak, ám az afrikaiak parádés hajrával talpra álltak, és nyertek. A spanyolok nem bírtak a japánokkal, sőt büntetőkkel alulmaradtak, így még a továbbjutáshoz is össze kell szedniük magukat.

A C csoportban a legutóbbi vb ezüstérmese, Olaszország rangadót játszott Argentínával, és a parázs hangulatú találkozón 3-2-re múlta felül riválisát. Oroszország könnyedén intézte el a Costa Ricát.

A D csoportban a címvédő brazilok a mesterhármasig jutó Bruno vezérletével gáláztak, és csak a győzelmük aránya volt kérdéses. A Svájc–Bahrein összecsapáson hol az egyik, hol a másik fél vezetett, végül az előbbi örülhetett.

A csoport: Salamon-szigetek–Uruguay 7-6, Portugália–Egyesült Arab Emirátusok 7-5

B csoport: Elefántcsontpart–Salvador 7-6, Japán–Spanyolország 5-5 (3-2)

C csoport: Olaszország–Argentína 3-2, Oroszország–Costa Rica 5-1

D csoport: Svájc–Bahrein 6-5, BrazíliaNigéria 11-5.