Lujza
-2 °C
13 °C

Megkezdődött a strandlabdarúgó-vb

2009.11.16. 20:02 Módosítva: 2009.11.16. 20:04

Izgalmas mérkőzésekkel kezdődött meg hétfőn Dubajban a FIFA 5. strandlabdarúgó-világbajnokság – mint arról a strandfoci.hu is beszámolt.

Az A csoportban mindjárt egy nagy meglepetéssel, a korábban a csoportküzdelmek során mindig kieső Salamon-szigetek 7-6-ra legyőzte az éremesélyes Uruguayt úgy, hogy már 7-2-re is vezetett. A portugálok is megszenvedtek a házigazda Egyesült Arab Emirátusok gárdájával, de végül hozták a kötelezőt, egy 7-5-ös sikerrel.

A B csoportban hihetetlenül fordulatos meccset vívott egymással – Mészáros István játékvezetése mellett – Elefántcsontpart és Salvador. A közép-amerikaiak 5-1-re elhúztak, ám az afrikaiak parádés hajrával talpra álltak, és nyertek. A spanyolok nem bírtak a japánokkal, sőt büntetőkkel alulmaradtak, így még a továbbjutáshoz is össze kell szedniük magukat.

A C csoportban a legutóbbi vb ezüstérmese, Olaszország rangadót játszott Argentínával, és a parázs hangulatú találkozón 3-2-re múlta felül riválisát. Oroszország könnyedén intézte el a Costa Ricát.

A D csoportban a címvédő brazilok a mesterhármasig jutó Bruno vezérletével gáláztak, és csak a győzelmük aránya volt kérdéses. A Svájc–Bahrein összecsapáson hol az egyik, hol a másik fél vezetett, végül az előbbi örülhetett.

A csoport: Salamon-szigetek–Uruguay 7-6, Portugália–Egyesült Arab Emirátusok 7-5

B csoport: Elefántcsontpart–Salvador 7-6, Japán–Spanyolország 5-5 (3-2)

C csoport: Olaszország–Argentína 3-2, Oroszország–Costa Rica 5-1

D csoport: Svájc–Bahrein 6-5, BrazíliaNigéria 11-5.