Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A japánok betiltatnák a vuvuzelát

2009.11.17. 12:09

Betiltatná a vuvuzelák használatát a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságon a Japán Labdarúgó Szövetség (JFA) elnöke. „Amikor szombaton barátságos meccsen szerepeltünk Port Elizabeth-ben, a saját hangunkat sem hallottuk a folyamatos tülköléstől – mondta Inukaj Motoaki. – Kértük a rendezőket, hogy a vb-re tiltsák be a műanyag dudákat, és jelezni fogom a problémát Joseph Blatter FIFA-elnöknek is.”

A dél-afrikai szurkolók közkedvelt hangszere a japánok hátvédjének, Tuliónak sem nyerte el a tetszését a 0-0-ás mérkőzésen: „Két méterről sem hallottuk egymás szavát, mindig oda kellett mennünk egymáshoz, ha mondani akartunk valamit.”

A vuvuzela már a nyári Konföderációs Kupán is felborzolta a kedélyeket, a tévécsatornáktól a játékosokig többen panaszkodtak a fülsiketítő zajra.