Szilárda
-4 °C
3 °C

A Larissza stadionjánál búcsúztak Antonio De Nigristől

2009.11.17. 09:06

Több száz szurkoló rótta le kegyeletét a görög élvonalbeli Larissza hétfőn hajnalban szívrohamban elhunyt mexikói válogatott labdarúgójának emlékhelyénél.

A hívek a stadion mellett, a 31 évesen eltávozott Antonio de Nigris nagyméretű fotójánál gyülekeztek, s virágokat, mécseseket helyeztek el hétfő este. A fénykép mellett egy kilences számú mez, illetve egy pár fehér stopliscipő lógott. A nap folyamán korábban a csapattársak és a klubvezetők is elbúcsúztak a játékostól.

A csatárt hétfőn hajnalban szállították kórházba, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Hrisztosz Kravaritisz törvényszéki orvos szerint de Nigrisnek egy veleszületett probléma miatt állt le a szíve, melyet már Törökországban is megállapítottak, ahol több egyesületnél is futballozott.

Hrisztosz Cumarisz, az egyesület kommunikációs igazgatója az eset kapcsán azt közölte, hogy a korábbi vizsgálatok alkalmával mindent rendben találtak, de Nigrisnek semmiféle egészségi gondja nem volt, mióta náluk játszott. A 16-szoros válogatott labdarúgó a nyáron érkezett a török Ankaragücütől, és hatszor lépett pályára a görög bajnokságban.