Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenötezer rendőr áll készenlétben Szudánban

2009.11.17. 14:02

Nagy erőkkel készülnek a szudáni házigazdák Algéria és Egyiptom labdarúgó-válogatottjának szerdán esedékes világbajnoki pótselejtezőjére.

A két együttes szombati, kairói összecsapása kapcsán kialakult helyzet miatt igencsak feszült hangulatúnak ígérkező találkozót szükség esetén 15 ezer rendőr biztosítja. A szervezők 48 repülőgépet várnak Algériából és 18-at Egyiptomból, de utóbbiból, az északi szomszédtól busszal is érkeznek majd mintegy kétezren.

Az afrikai C csoport első helyéről döntő, hétvégi mérkőzés előtt megdobálták a Kairóba érkező algériaiak buszát, több játékos megsérült, majd a találkozót követően utcai zavargások törtek ki, melyekben 12 hazai és 20 vendégszurkoló megsérült. Ennek nyomán Algériában valóságos hisztéria tört ki. Az országban egymást érték a bojkottfelhívások az egyiptomi termékekre és tévésorozatokra, az ott dolgozó egyiptomiakat pedig különböző atrocitások érték.

A mérkőzés 2-0-ás eredménnyel zárult, ami azt jelentette, hogy az élen holtverseny alakult ki, vagyis szükségessé vált a pótselejtező az előzőleg kisorsolt szudáni Omdurmanban. A másik semleges helyszín Tunézia lett volna. A Nílus nyugati partján, a főváros Kartúmmal szemközt fekvő Omdurman stadionjába 41 ezer szurkoló fér, de a szervezők csak 35 ezret engednek be. A két érintett válogatottat kilenc-kilencezer drukker buzdíthatja az arénában.