Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A játékvezetői bizottság elmarasztalta Aranyt és Sulyokot

2009.11.18. 16:10

A Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottsága elmarasztalta Arany Tamást és Sulyok Gergelyt, akik a közelmúltban egyformán megtorlatlanul hagytak olyan jelentős szabálytalanságokat a Soproni Ligában, melyeket utóbb a fegyelmi bizottság súlyos szankcióval büntetett.

Előbbi bíró a Pápa-Ferencváros, utóbbi pedig a Ferencváros-DVTK meccsen hibázott, s ennek következményeként – az MLSZ szerdai tájékoztatása szerint – ebben az évben már egyikük sem lesz közreműködője egyetlen találkozónak sem. Arany esetében ennél is súlyosabb a büntetés.

„Bár szó volt róla, hogy eddigi ténykedésére való tekintettel e hét végén lehetőséget kap egy búcsúmeccs vezetésére, s utána bejelenti visszavonulását, de ő megszegte az erről szóló megállapodást. Már egy előzetes javaslat is született, amelyet a játékvezetői bizottság elnöksége a december elején esedékes ülésén tárgyal majd: az előterjesztés szerint Arany nem fog bekerülni az új játékvezetői keretbe, ami gyakorlatilag a kizárását jelenti onnan” – áll az MLSZ közleményében. Sulyok esetében még további mérlegelések következnek, s azok alapján döntenek a további bírói pályafutásáról.