Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vb után távozhat posztjáról Marcello Lippi

2009.11.19. 11:22

Még azelőtt tisztázzák Marcello Lippi szövetségi kapitány jövőjét, hogy a címvédő olasz csapat elutazik a jövő évi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra. Ezt a helyi szövetség vezetője, Giancarlo Abete mondta szerdán, a svédek elleni 1-0-s győzelem alkalmával. Az olasz sajtóban megjelentek olyan találgatások, melyek szerint a válogatottat 2006-ban vb-címig vezető, majd távozó, végül visszatérő szakember nem folytatja a munkát jelenlegi szerződése lejárta - a vb vége - után, és a Juventusnál tevékenykedik majd, valószínűleg mint sportigazgató.

„Az eredmények természetesen fontosak a futballban, de a szövetségi kapitány személyével kapcsolatos döntést nem lehet a világbajnokság utánra hagyni. Úgy kell elutaznunk Dél-Afrikába, hogy minden tisztázott” – fogalmazott Abete, hozzátéve, hogy szeretnék elkerülni a 2008-as Eb előtti bizonytalan helyzetet. Akkor Roberto Donadonival ugyan szerződést hosszabbítottak a kontinensviadalt megelőzően, de a megállapodásnak volt egy olyan kitétele, melynek értelmében ha a Squadra Azzura nem jut be a legjobb négy közé, a kiesést követő tíz napon belül bármilyen indok nélkül felbonthatják a kontraktust. Az olaszok végül már a negyeddöntőben búcsúztak, s aztán a szakembertől is elköszöntek.