Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos áldozatok az algériai futballünnepen

2009.11.20. 14:05

A helyi hatóságok jelentései szerint 14 ember halt meg Algériában, miután tömeges ünneplés kezdődött az utcákon azt követően, hogy az afrikai ország labdarúgó-válogatottja szerdán Egyiptom legyőzésével kijutott a jövő évi világbajnokságra.

A fieszta során 175 különböző balesetben több mint 250-en szenvedtek könnyebb és súlyosabb sérüléseket, valamint 145 embernél állapítottak meg szívinfarktust. Mindeközben a pótselejtezőn részt vett két ország diplomáciai nézeteltérései továbbra sem oldódtak meg. Az algériaiak sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy az egyiptomi nagykövetet visszarendelték hazájába, egyben kijelentették, nem kívánják tovább fokozni a két állam közötti negatív hangulatot, amely múlt szombaton éleződött ki. Akkor Egyiptom Kairóban legyőzte Algériát – ezután került sor a szudáni rájátszásra –, s a vendég játékosok azt állították, hogy a házigazdák szurkolói megfélemlítették őket, ugyanis az algériai válogatott buszát megdobálták, több futballista megsérült.