Aliz
6 °C
14 °C

Hannoverben Enkére emlékeznek a hétvégén

2009.11.20. 09:44

Komoly veszélybe kerülhet Louis van Gaal, a Bayern München holland vezetőedzőjének állása, ha csapata vereséget szenved a listavezető Bayer Leverkusentől a német labdarúgó Bundesliga hétvégi 13. fordulójában. A Hannover az együttes volt kapusára, a múlt héten öngyilkosságot elkövetett Robert Enkére emlékezik.

Uli Hoeness, a Bayern klubmenedzsere a Bild című napilapnak a héten úgy nyilatkozott, hogy az edzőkérdésben mindenképpen megvárják az őszi szezon végét, azonban azt nem tagadta, hogy vannak bizonyos ellentétek a futballisták és van Gaal között.

„Nehéz lenne azt mondanom, hogy rendben mennek a dolgok, amikor a csapat a nyolcadik helyen áll” – tette hozzá Hoeness.

A Leverkusen trénere - az előző idény végén megbízott edzőként a Bayernnél dolgozott - Jupp Heynckes azonban biztosítva érezheti magát a gyógyszergyári kispadon, a gárda ugyanis eddig 12 összecsapásból hetet megnyert, ötöt pedig döntetlennel zárt. A Bayer vasárnap is megőrizheti veretlenségét Münchenben.

Szombaton minden bizonnyal a Hannover gelsenkircheni szereplése kapja majd a legnagyobb figyelmet, a vendégek ugyanis már korábban bejelentették, hogy a múlt héten elhunyt válogatott kapus, Robert Enke emlékére különleges mezben lépnek pályára.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a sérült Hajnal Tamást nélkülöző Dortmund a Lőw Zsoltot is foglalkoztató Mainz alakulatát fogadja, míg a szintén sérült Dárdai Pál nélkül felálló, utolsó helyezett Hertha BSC Stuttgartba látogat. A második helyen álló, az U20-as világbajnokságon bronzérmes Futács Márkót a soraiban tudó Werder Bremen papíron könnyű feladat előtt áll, a feljutott, jelenleg 12. Freiburg otthonában gyűjtheti be a három pontot.