Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Federer, Wenger és Guardiola kiáll a kezező Henry mellett

2009.11.21. 11:22

A teniszezők világranglistáját vezető Roger Federer szerint nincs miért nekiesni Thierry Henry-nak, a francia labdarúgó-válogatott támadójának, aki kézzel tette maga elé a labdát csapata vb-részvételt érő, írek elleni gólja előtt.

"Minden egy másodperc alatt zajlott le, nem lehet neki felróni, hogy tovább folytatta a játékot, ha egyszer a bíró nem vette észre az szabálytalanságot. A rendszer és a játékvezető hibája, ami történt" - jelentette ki Federer a londoni Mesterek Kupáját felvezető pénteki esti sajtótájékoztatón. - Annyiszor fordul elő ilyen. Rengeteg gólt ítélnek meg, amely nem szabályos, ez is egy azok közül."

A svájci teniszező azok álláspontját osztja, akik szerint videóbíró alkalmazása megoldás lehetne hasonló esetek elkerülésére.

"A meglévő technológiával lehetne tenni valamit, mint például a jégkorongban. Nem kellene mindig megállítani a játékot, de néha igen" - tette hozzá.

Talán furcsa Federer megszólalása, de a tensizező és a futballista egyaránt a Gillette reklámarca.

Ugyancsak megvédte Henryt Arsene Wenger, az Arsenal francia edzője, aki éveken keresztül dolgozott együtt a támadóval.

"A labdarúgás és a sport általában tele van olyan hősökkel, akik tízszer többet csaltak Henry-nál. Az én szememben azok az igazi csalók, akik megveszik a bírókat, vagy doppingolnak. Thierry Henry abszolút becsületes volt a pályafutása során, éppen ezért nem korrekt, ahogy most támadják."

A francia tréner szerint egyébként honfitársainak az újrajátszást kellene javasolniuk.

Josep Guardiola, aki az FC Barcelonánál jelenleg trénere Henry-nak, úgy véli, ösztönös volt a támadó szabálytalan mozdulata, és azt a bíró biztosan nem látta.

"Nem büszke arra, amit tett, de egyáltalán nem volt előre kitervelt mozdulat" - mondta a pénteki edzés után.