Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Federer, Wenger és Guardiola kiáll a kezező Henry mellett

2009.11.21. 11:22

A teniszezők világranglistáját vezető Roger Federer szerint nincs miért nekiesni Thierry Henry-nak, a francia labdarúgó-válogatott támadójának, aki kézzel tette maga elé a labdát csapata vb-részvételt érő, írek elleni gólja előtt.

"Minden egy másodperc alatt zajlott le, nem lehet neki felróni, hogy tovább folytatta a játékot, ha egyszer a bíró nem vette észre az szabálytalanságot. A rendszer és a játékvezető hibája, ami történt" - jelentette ki Federer a londoni Mesterek Kupáját felvezető pénteki esti sajtótájékoztatón. - Annyiszor fordul elő ilyen. Rengeteg gólt ítélnek meg, amely nem szabályos, ez is egy azok közül."

A svájci teniszező azok álláspontját osztja, akik szerint videóbíró alkalmazása megoldás lehetne hasonló esetek elkerülésére.

"A meglévő technológiával lehetne tenni valamit, mint például a jégkorongban. Nem kellene mindig megállítani a játékot, de néha igen" - tette hozzá.

Talán furcsa Federer megszólalása, de a tensizező és a futballista egyaránt a Gillette reklámarca.

Ugyancsak megvédte Henryt Arsene Wenger, az Arsenal francia edzője, aki éveken keresztül dolgozott együtt a támadóval.

"A labdarúgás és a sport általában tele van olyan hősökkel, akik tízszer többet csaltak Henry-nál. Az én szememben azok az igazi csalók, akik megveszik a bírókat, vagy doppingolnak. Thierry Henry abszolút becsületes volt a pályafutása során, éppen ezért nem korrekt, ahogy most támadják."

A francia tréner szerint egyébként honfitársainak az újrajátszást kellene javasolniuk.

Josep Guardiola, aki az FC Barcelonánál jelenleg trénere Henry-nak, úgy véli, ösztönös volt a támadó szabálytalan mozdulata, és azt a bíró biztosan nem látta.

"Nem büszke arra, amit tett, de egyáltalán nem volt előre kitervelt mozdulat" - mondta a pénteki edzés után.