Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zidane szerint Henry nem csaló

2009.11.23. 09:11

Zinedine Zidane, a franciák aranylabdás világ- és Európa-bajnoka védelmébe vette Thierry Henryt, aki kézzel tette maga elé a labdát csapata vb-részvételt érő, írek elleni gólja előtt.

„Henry nem csaló, bár elkövetett egy súlyos hibát. Ennek ellenére nem kellene össztüzet zúdítani rá” – fogalmazott Zidane. „Ilyen a futball: egyszer neked, egyszer nekem. Tudom, ezt nehéz elfogadni az íreknek, de már nincs mit tenni.”

A szerdai, párizsi meccs 103. percében Thierry Henry kézzel szelídítette meg a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, amellyel Franciaország kijutott a dél-afrikai világbajnokságra. Henry a kezezést utóbb el is ismerte, és hangsúlyozta: a legigazságosabb megoldásnak az újrajátszást tartaná, ám nem ő dönt az ügyben. A nemzetközi szövetség (FIFA) kizárta az ismétlés lehetőségét.