Judit
2 °C
7 °C

Éjfélig fokozott ellenőrzés a BL-meccs miatt

2009.11.24. 11:51

Fokozott ellenőrzést rendelt el a budapesti rendőrfőkapitány kedd éjfélig a főváros V., VI., VII., VIII., X. és XIV. kerületére a Bajnokok Ligája (BL) Debrecen-Liverpool labdarúgó-mérkőzése miatt - közölte a rendőrség. A Puskás Ferenc Stadionban kedd este rendezik meg a BL-mérkőzést. A meccsen, valamint azt megelőzően és azt követően a főváros egyes területein várhatóan jelentős számú szurkoló és érdeklődő jelenik meg, sokan megfordulnak a tömegközlekedési csomópontokban, pályaudvarokon, megállóhelyeken.

A rendezvény előkészítése, lebonyolítása, utólagos biztosítása, illetőleg a szurkolók és a járókelők biztonságának garantálása érdekében Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el hétfő 14 órától éjfélig, valamint kedden 8 órától éjfélig a főváros V., VI., VII., VIII., X. és XIV. kerületének teljes területére.

Az intézkedés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrség igazoltathat, átvizsgálhatja az emberek ruházatát, járművét, lefoglalhatja a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat, illetve megtilthatja, hogy azokat bevigyék a rendezvények helyszínére. A fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy a gyanús, feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést elkövetni szándékozó embereket a rendőrség intézkedés alá vonja - írták. A közlemény szerint a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja.