Árpád
-2 °C
4 °C

Beckenbauer lemond a Bayern elnöki posztjáról

2009.11.25. 13:13

Szomorkodás nélkül hagyja ott pénteken a Bayern München labdarúgóklubjának elnöki székét Franz Beckenbauer, aki utódjaként Uli Hoeness klubmenedzserre számít.

„Hoeness elnöksége nagyon jót tenne a klubnak - fogalmazott Beckenbauer. - Nem lenne annyira aktív, mint eddig, de ebben a pozícióban sokkal aktívabb lenne, mint én voltam bármikor is.”

A játékosként és szakvezetőként is világbajnok 64 esztendős sportvezetőt 1994-ben választották elnöknek, vezetésével a bajor klub másfél évtized alatt nyolcszor lett bajnok a Bundesligában, hatszor nyerte meg a Német Kupát, s egy-egy Bajnokok Ligája-, UEFA Kupa- és Interkontinentális Kupa-sikert jegyzett. Az 57 éves Hoeness 30 esztendeje dolgozik a Bayern klubmenedzsereként, játékosként pedig 1970 és 1978 között erősítette a müncheni alakulatot. Beckenbauer a pénteki búcsúrendezvénye előtt szerdán este azért szurkolhat, hogy egyesülete az izraeli Maccabi Haifa ellen győzni tudjon a Bajnokok Ligájában, máskülönben már szerdán kiesik.

„Ha veszítünk szerdán? Azt hiszem, akkor én már pénteken New Yorkban leszek, és onnan kívánok majd kellemes szórakozást mindenkinek a pénteki búcsúrendezvényemhez” – nyilatkozta Beckenbauer.