Auguszta
-7 °C
0 °C

Ismét megbüntették Luca Tonit

2009.11.26. 10:53

A Louis van Gaal vezetőedzővel kapcsolatban tett kritikus megjegyzései miatt 25 ezer eurós pénzbüntetést kapott klubjától Luca Toni, a Bayern München világbajnok olasz labdarúgója. Ezt Uli Hoeness menedzser közölte a szerda esti Bajnokok Ligája-találkozó után, amelyre a játékost nem is nevezték.

„A bocsánatkérésére még várunk. Ha ez megtörténik, bizonyára még lehet esélye” – fogalmazott Hoeness.

„Négy hónapja nem jövünk ki egymással, gyakorlatilag nem is kommunikálunk – mondta korábban a holland trénerről a 32 éves légiós. – Szívesen hazatérnék, hogy belőjem azokat a gólokat, amelyek visszajuttatnának a nemzeti csapatba. Elvégre a jelenleg aktív csatárok közül én vagyok a gólrekorder a válogatottban.”

A pénteken leköszönő klubelnök, Franz Beckenbauer egy tv-interjúban elárulta: egyáltalán nem örül a kialakult helyzetnek.

„Lassan már nem lesz olyan futballistánk, aki ne panaszkodna. Ribéry el akar menni, Toni el akar menni. A végén majd nekem kell játszanom, és az nem lenne jó” – mondta.

Toni ebben az idényben mindössze négyszer játszott, múlt vasárnap van Gaal a keretbe sem jelölte - állítólag lágyéksérülés miatt. A támadó két hete már kapott egy komolyabb pénzbüntetést a klubvezetéstől, mert idő előtt elhagyta az Allianz Arenát, miután lecserélték a Schalke elleni mérkőzés szünetében. Tonit az izraeli Maccabi Haifa elleni BL-meccsre sem nevezték, a bajorok nélküle nyertek szerdán este 1-0-ra.