Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA tárgyalja a pluszbírók bevezetését

2009.11.30. 12:56

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága szerdán tárgyalja az esetleges plusz bírók alkalmazásának lehetőségét. "Thierry Henry esete azt jelzi, hogy a játékvezetőknek további segítségre van szükségük a pályán" - jelentette ki hétfőn Joseph Blatter FIFA-elnök Johannesburgban, ahol pénteken tartják a jövő évi világbajnokság csoportjainak sorsolását. Ha a testület jóváhagyja a tervezetet, az ajánlás márciusban kerülhet a sportág szabályalkotó testülete, az 1886-óta működő IFAB elé.

Henry az írek elleni, november 18-i párizsi meccs 103. percében kézzel vette le a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, mellyel Franciaország kijutott a vb-re. A csatár a kezezést utóbb elismerte, és hangsúlyozta: a legigazságosabb megoldásnak az újrajátszást tartaná. A FIFA azonban kizárta az ismétlés lehetőségét.