Szilvia
5 °C
16 °C

Dárdai Pál lassan felépül

2009.11.30. 18:07

Még nincs túl jól, de ennek ellenére minden nap csaknem 40 kilométert kerekezik és bízik felépülésében a berlini Hertha és a magyar válogatott kiváló középpályása, Dárdai Pál. Dárdai az MTI-nek adott hétfői interjúban elmondta, hogy bokasérülése után jelenleg is csak a rehabilitációt végzi, járáskor még mindig fáj a lába. Ha a hét végéig nem javul a helyzet, akkor a téli szezonban már aligha lép pályára, így marad a tavaszi folytatás.

Ennek ellenére még bízik a csodában, illetve abban, hogy a decemberi két utolsó fordulóban talán pályára léphet. A Hertha magyar játékosának jobb bokájából több mint három hete távolítottak el egy lepattant csontdarabot, a gyógyulást azonban nehezítette, hogy az inak begyulladtak, így több mint két héten keresztül erős antibiotikumot szedett. Az orvosok szerint a gyógyulás öt hét, és ő egyelőre a harmadiknál tart. Három héttel ezelőtt még rettenetes fájdalmai voltak. Az eddigi 14 mérkőzésből a Hertha egy győzelmet szerzett a Bundesligában, két döntetlent ért el, a többi vereség, és a berlini csapat 5 pont hátrányal áll az utolsó helyen.

Az őszi szezonból még három meccs van hátra: „Megyünk a Schalkéhoz, jön a Leverkusen, majd Münchenben a Bayern van soron”. Azaz három olyan mérkőzés következik, amelyeken a berliniek - legalábbis a papírforma alapján - pont nélkül maradnak.

„A hátra lévő három meccsből legalább egyet meg kellene nyerni” - mondta el Dárdai, utalva arra, hogy még akkor is rendkívül nehéz a helyzet. Sok függ attól, hogy a Hertha előtt állók hány pontot szereznek, hozzáfűzve, hogy a mostani teljesítmény alapján az év végére még az osztályozói helyezés is jó lenne. Ilyen gyengén még nem állt egyetlen korábbi téli szezonban sem Hertha, amióta Dárdai a itt játszik. A baj az, hogy a játékosok többsége fiatal és rutintalan, jelentette ki, utalva arra is, hogy a klub súlyos adóságokkal küszködik. Ez utóbbival kapcsolatban egyébként a hétfői újságok több mint 30 millió euróról tettek említést.

„A legjobban az fáj azonban, hogy éppen ebben a rendkívül nehéz helyzetben nem lehetek a csapat segítségére” – mondta még Dárdai, akinek már csak három mérkőzés hiányzik a 281-hez, azaz ahhoz, hogy ő legyen a klub örökranglistájának első helyén.