Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Balotellit a ghánai futballválogatott csábítja

2009.12.02. 17:20

Milovan Rajevac, a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt szeretné, ha Mario Balotelli, az Internazionale fiatal játékosa az ő csapatában szerepelne a jövő évi dél-afrikai világbajnokságon.

”A csoportok sorsolását követően Európába utazom, hogy találkozzak néhány játékosommal, és a terveim között szerepel az is, hogy Balotellivel beszélgessek” – mondta a szakember. Balotelli Olaszországban nőtt fel, de ghánai származású, így ott lehetne a tornán, mivel az olasz felnőtt válogatottban még nem lépett pályára.

„A Bologna-Internazionale találkozót fogom majd megnézni, előbbi gárdában ott lesz a csapatkapitányunk, Stephen Appiah, a túloldalon pedig Sulley Muntari és Balotelli. Elégedett vagyok a támadóinkkal, de ki ne akarna egy olyan játékost, mint Balotelli? Fiatal, rendkívül tehetséges, nagy csapatban játszik.” - fogalmazott Rajevac. A mindössze 19 éves Inter-futballista - akit már többször is fegyelmeznie kellett José Mourinho vezetőedzőnek - 2007-ben már bemutatkozhatott volna a ghánai nemzeti csapatban, ám akkor visszautasította a felkérést. Balotelli nemrég az U21-es olasz válogatottal Magyarországon is megfordult, 2-0-s vereséget szenvedtek Győrben Európa-bajnoki selejtezőn.