Fülöp, Evelin
EUR 394,40 Ft
USD 369,30 Ft
13 °C
27 °C

Bajnai: A sport szeretete a Puskás-díj üzenete

2009.12.21. 14:54

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint Magyarország is képes világszínvonalú teljesítményre, illetve maga a sport szeretete a két legfontosabb üzenete a Puskás Ferenc-díjnak, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hétfőn 19:30 órakor kezdődő éves gáláján Zürichben adnak át először az év legszebb gólját szerző játékosnak. A kormányfő, aki már szombaton megérkezett a rendezvénynek otthont adó svájci városba, mindezt Joseph Blatter FIFA-elnökkel folytatott megbeszélése után jelentette ki. "Nemcsak a magyar emberek, de Magyarország is képes lehet világszínvonalú teljesítményre hittel, szorgalommal, kitartással és jó értelemben vett vagánysággal. És nemcsak futballban, vagy sportban, hanem az élet más területein is" - mondta Bajnai, aki úgy vélte, ez a legfontosabb üzenete a Puskás-díjnak, hiszen az Aranycsapat három éve elhunyt legendás futballistája ezekkel az erényekkel érte el, hogy róla egyedülálló módon díjat nevezett el a FIFA. "Puskás mai napig példaként szolgál a fiataloknak" - tette hozzá Bajnai.

Kiemelte, hogy Puskást sportszerűsége és jelleme emelte ilyen magasra, az élete a futballról és a sport szeretetéről szólt, s talán ez ismét ráirányítja a fiatalok figyelmét a sport fontosságára. A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a FIFA-székházban Blatterrel folytatott beszélgetése során szóba került a 6+5-ös szabály, s ez ügyben a magyar kormány támogatásáról biztosította a svájci sportvezetőt.

"A nemzeti bajnokságok nemzeti jellege kiveszett, ez a szabály ezt változtatná meg. Túlszaladt a globalizáció, s a terv bevezetésével kiegyenlítődhetne a futball világa, s ez a magyar labdarúgás hasznára is válna" - fogalmazott Bajnai, aki a bundabotrányról is szót ejtett, s üdvözölte a magyar szövetség "gyors és kemény" fellépését. Bajnai arra kérdésre, hogy a Puskás-díj tíz jelöltje közül melyik gól tetszik neki a legjobban, úgy válaszolt, hogy amelyiket Grafite szerzett a Wolfsburg színeiben a Bayern München ellen.

A miniszterelnök a Blatterrel folytatott 45 perces beszélgetés előtt egy mandzsettakészlettel, s az Évszázad mérkőzésének DVD-jével lepte meg a FIFA elnökét, továbbá egy muzeális értékkel bíró képeslapot is adott neki, amelyet az 1950-es évekbeli, Puskás által fémjelzett Bp. Honvéd játékosai írtak alá. Blatter a 100 éves a FIFA könyvet adta át Bajnainak, míg gyermekeit - akiket a miniszterelnök saját költségén utaztatott Svájcba - egy-egy labdával ajándékozta meg. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás