Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Május végén jön a német futballválogatott Budapestre

2010.01.01. 11:58 Módosítva: 2010-01-01 12:03:21

Hivatalos és végleges a döntés: május 29-én, Budapesten, a Puskás-stadionban Magyarország-Németország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést rendeznek.

Az óév legutolsó óráiban is tartottak azok a tárgyalások, amelyeknek köszönhetően biztossá vált az időpont és a helyszín. Kisteleki István, a magyar, és Theo Zwanziger, a német szövetség elnöke még december 30-án is egyeztetett a legutolsó részletkérdésekről telefonon. Az MLSZ tájékoztatása szerint már csupán a kezdési időpont kérdéses, de a német köztévé, a ZDF ígérete szerint ez is tisztázódik a jövő héten. A megállapodás azt is jelenti, hogy egy csaknem kétéves ötlet valósul meg a FIFA, a nemzetközi szövetség világranglistáján jelenleg hatodik helyezett németek vendégszereplésével.
Az őszi Eb-selejtezőkre készülő magyar csapat 2010 első nyolc hónapjában a tervek szerint legalább négy előkészületi mérkőzésen lép pályára. A március 3-iki és az augusztus 11-iki ellenfélről még folynak a tárgyalások, az viszont már eldőlt, hogy a május 29-i, budapesti magyar-német után egy héttel, június 5-én, Amszterdamban Hollandia legjobbjaival játszik a magyar válogatott.