Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Afrika-kupa: Elefántcsontpart szövetségi kapitánya eltökélt

2010.01.03. 09:33

Nem tervezi, hogy egy esetleges sikertelen Afrika-kupa-szereplés után lemond posztjáról Vahid Halilhodzic, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A bosnyák-francia tréner gyakorlatilag kizárta ennek a lehetőségét a helyi sajtóban megjelent interjújában, s határozott álláspontját azzal igyekezett alátámasztani, hogy a világbajnokság előtt pár hónnappal nem kíván elszakadni játékosaitól.
"Annyi munka és áldozat után nem adom át a helyem" - szögezte le, majd még hozzátette, hogy egy váratlan korai kiesés amúgy sem feltétlenül taktikai hiba következménye lenne.

"Ezen a szinten gyakran apróságok döntenek, egy kiállítás, egy sérülés alapvetően befolyásolhatja az adott mérkőzés kimenetelét" - tette hozzá. A mindkét tornán az esélyesek között számon tartott elefántcsontpartiak a január 10-én kezdődő angolai kontinensviadalon Burkina Faso, Ghána és Togó válogatottjával, míg a június 11-én rajtoló dél-afrikai vb-n a brazilokkal, az észak-koreaiakkal és a portugálokkal szerepelnek egy csoportban.