Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Afrika-kupa: Elefántcsontpart szövetségi kapitánya eltökélt

2010.01.03. 09:33

Nem tervezi, hogy egy esetleges sikertelen Afrika-kupa-szereplés után lemond posztjáról Vahid Halilhodzic, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A bosnyák-francia tréner gyakorlatilag kizárta ennek a lehetőségét a helyi sajtóban megjelent interjújában, s határozott álláspontját azzal igyekezett alátámasztani, hogy a világbajnokság előtt pár hónnappal nem kíván elszakadni játékosaitól.
"Annyi munka és áldozat után nem adom át a helyem" - szögezte le, majd még hozzátette, hogy egy váratlan korai kiesés amúgy sem feltétlenül taktikai hiba következménye lenne.

"Ezen a szinten gyakran apróságok döntenek, egy kiállítás, egy sérülés alapvetően befolyásolhatja az adott mérkőzés kimenetelét" - tette hozzá. A mindkét tornán az esélyesek között számon tartott elefántcsontpartiak a január 10-én kezdődő angolai kontinensviadalon Burkina Faso, Ghána és Togó válogatottjával, míg a június 11-én rajtoló dél-afrikai vb-n a brazilokkal, az észak-koreaiakkal és a portugálokkal szerepelnek egy csoportban.